![]() |
Armut Tatlısı Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut Tatlısı Tatlı TarifiArmut Tatlısı Tatlı Tarifi Malzemeler • 6 adet armut • 4 su bardağı pudra şekeri • 5 su bardağı su • 1 paket vanilya • 1/4 su bardağı süt • 2 çay bardağı toz şeker • 4 adet yumurta • 4 yaprak jelatin • 1 kutu çiğ krema Sosu için: • 1/2 su bardağı süt • 1 yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı bal Tarif [/CENTER] Pudra şekeri, su ve vanilyayı bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() Jelatini ılık suda eritin ![]() ![]() ![]() Yumurta sarısını mixerle çırpın, karamelli karışımına ekleyerek hafif ateşte devamlı karıştırarak krema haline getirin ![]() Jelatinleri kremaya ekleyin, ara sıra karıştırarak kremayı soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için, yumurta sarısı ve sütü karıştırp benmari usulü pişirin ![]() ![]() Kaselerdeki kremalı armutu ters çevirerek servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|