![]() |
4 Kişilik Çilekli Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Çilekli Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifi![]() Malzemeler 200 gr ![]() 500 gr ![]() 1 kahve fincanı Hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya Yemeğin Yapılışı: Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın ![]() Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın ![]() ![]() ![]() Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() ![]() Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın ![]() Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4 Kişilik Çilekli Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Çilekli Kazandibi Yapılışı Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
![]() |
![]() |
|