![]() |
Baharatlı Kremalı Mozaik Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Kremalı Mozaik PastaBaharatlı Kremalı Mozaik Pasta MOZAİK PASTA MALZEMELERİ 2 paket petibor büskivi yarım paket tereyağı 1 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 3-4 kaşık kakao 1 yumurta (zorunlu değil) KREMA MALZEMELERİ 4 su bardağı süt(240ml) 7-8 yemek kaşığı tozşeker 100 gr tereyağı 2 yemek kaşığı un(dolu) 2 yemek kaşığı nişasta(dolu) herhangi bir aromalı yeşil çay(ben yaseminli kullandım) 20 tanekarabiber 10 tane karanfil 2 defne yaprağı 1 kök zencefil(ben kurusunu kullandım) 2 çay kaşığı tarçın yada 1 çubuk tarçın Baharatları içine koyup bağlamak için temiz bir tülbent yada benim yaptığım gibi içi boşaltılmış bir yaseminli yeşil çay poşeti PASTANIN YAPILIŞI Bir kaba büskiviler çok ufalanmadan kırılır ![]() Sütün içine şeker eklenerek şekerin erimesi sağlanır ![]() Tereyağı eritilir ve soğutulur ![]() Kırılan büskivilerin üzerine kakao, tereyağı,1 yumurta,şekerli süt ilave edilerek güzelce karıştırılır ![]() ![]() Bir poşet yada streç filim serili kelepçeli kalıba harç dökülür ve güzelce her tarafı eşit olacak şekilde bastırılır ![]() dondurucuda ya bir gece önceden hazırlanır ![]() ![]() KREMANIN YAPILIŞI 4 bardak sütün içine kesenin içine konmuş baharatlaın tümü ve yaseminli yeşil çay poşeti konarak 10 dk kaynatılır ![]() altını kapattıktan sonra yaseminli çay poşeti çıkarılır ![]() ![]() ![]() 100 gr tereyağı bir kapta eritilir ![]() ![]() krema ılındıktan sonra kesme bıçaklı robotta 3-4 dk karıştırılır ![]() ![]() Buzluktan çıkarılan pastanın üzerindeki poşet çıkarılır servis tabağına alınır ![]() ![]() ![]() Krema ılıkken bunu yaparsanız daha pürüssüz oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|