Baharatlı Kremalı Mozaik Pasta |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kremalı Mozaik PastaBaharatlı Kremalı Mozaik Pasta MOZAİK PASTA MALZEMELERİ 2 paket petibor büskivi yarım paket tereyağı 1 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 3-4 kaşık kakao 1 yumurta (zorunlu değil) KREMA MALZEMELERİ 4 su bardağı süt(240ml) 7-8 yemek kaşığı tozşeker 100 gr tereyağı 2 yemek kaşığı un(dolu) 2 yemek kaşığı nişasta(dolu) herhangi bir aromalı yeşil çay(ben yaseminli kullandım) 20 tanekarabiber 10 tane karanfil 2 defne yaprağı 1 kök zencefil(ben kurusunu kullandım) 2 çay kaşığı tarçın yada 1 çubuk tarçın Baharatları içine koyup bağlamak için temiz bir tülbent yada benim yaptığım gibi içi boşaltılmış bir yaseminli yeşil çay poşeti PASTANIN YAPILIŞI Bir kaba büskiviler çok ufalanmadan kırılır Sütün içine şeker eklenerek şekerin erimesi sağlanır Tereyağı eritilir ve soğutulur Kırılan büskivilerin üzerine kakao, tereyağı,1 yumurta,şekerli süt ilave edilerek güzelce karıştırılır Bisküvilerin bu esnada da ufalanmamasına özen gösterilir Bir poşet yada streç filim serili kelepçeli kalıba harç dökülür ve güzelce her tarafı eşit olacak şekilde bastırılır dondurucuda ya bir gece önceden hazırlanır yada 2-3 saat bekletilir KREMANIN YAPILIŞI 4 bardak sütün içine kesenin içine konmuş baharatlaın tümü ve yaseminli yeşil çay poşeti konarak 10 dk kaynatılır altını kapattıktan sonra yaseminli çay poşeti çıkarılırsadece içinde baharat kesesi bırakılarak sütün soğuması sağlanır Bu sayede aromaların süte daha fazla geçmesi sağlanır 100 gr tereyağı bir kapta eritilirüzerine un ve nişasta eklenir kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulan un karışımına şeker ve soğuk baharatlı süt eklenir karıştırılarak krema pişirilir krema ılındıktan sonra kesme bıçaklı robotta 3-4 dk karıştırılırmikserlede olabilir,ozaman 10 dk çırpmak lazım Buzluktan çıkarılan pastanın üzerindeki poşet çıkarılır servis tabağına alınır Sadece kelepçesi tekrardan takılır Krema pastanın üzerine dökülür ve kaşığın sırtıyla düzeltilir Krema ılıkken bunu yaparsanız daha pürüssüz oluyor Dolapta bir kaç saat bekletilir ve servis yapılır Ben üzerini kağıttan yaptığım bir şekille süslemek istedim üzerine kakao eledim Farklı şekilde süslenebileceği gibi hiçbir şey konmasada olur,çünkü zaten aroması yetiyor ) AFİYET OLSUN |
|