![]() |
Çilekli Tartölet Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Tartölet Tatlı Tarifi![]() Tart hamuru için (10-12 tartölet için) 175 gr elenmiş un (1,5 su bardağı) 90 gr tereyağı (6 yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta beyazı, hafifçe çırpılmış Pastacı Kreması için : 2 yumurta sarısı 5 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı (30 gr) elenmiş un 2 yemek kaşığı (15 gr) elenmiş mısır nişastası 1,5 su bardağı (300 ml) süt ½ paket vanilya 2 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 yumurtanın akı Tartöletlerin içine sürmek için; 40 gr eritilmiş bitter çikolata Süslemek için; 500 gr yıkanmış, ayıklanmış çilek 1) Pastacı kremasını hazırlamak için önce yumurta sarıları ve 1 kaşık toz şekeri şekeri bir kaseye koyup kayulaşıncaya kadar çırpalım ![]() ![]() 2) Bu arada süt, vanilya ve 3 kaşık toz şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte kaynatmadan ısıtalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Soğumuş olan krema kaseseni buzdolabından alıp, çırparak süzme yoğurdu ekleyelim ![]() 4) Başka bir kasede 1 yumurta akını kar haline gelinceye kadar 1 kaşık toz şeker ile çırpalım ![]() ![]() ![]() ) Tart hamurunu hazırlamak için; elenmiş unu ve şekeri bir kaseye koyalım ![]() ![]() ![]() 6) Tart hamurunu hafifçe unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 3 mm kalınlığında açalım ![]() ![]() ![]() 7) Soğutma süresi bitiminde hamurları önceden 220 derece ısıtılmış fırında altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim ![]() ![]() 8) Soğumuş tartöletlerin içlerine erittiğimiz bitter çikolatalı fırçayla sürelim ve donmasını bekleyelim ![]() 9) Pastacı kremasını tartöletlerin içine paylaştıralım ![]() ![]() ![]() [ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çilekli Tartölet Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Tartölet Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|