Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolata, dondurma, espressolu, parçalı, yapılışı

Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma Yapılışı

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma Yapılışı




Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma nasıl yapılır

Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma yapımı

Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma tarifi



için Malzemeler :

2 su bardağından biraz daha az (375 ml) tam yağlı süt

2 su bardağından biraz daha az (375 ml) sıvı krema

1 su bardağından biraz fazla (250 ml) pişirilmiş espresso

4 büyük yumurta sarısı

125 gr toz şeker

155 gr bitter çikolata

Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma

Hazırlanışı:

Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karıştırılır Orta ateşte, hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş kaynama derecesinin hafif altında pişirilir Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalı Eğer kaynarsa, ocaktan alın ve karıştırarak soğumasını sağlayın ve tekrar kısık ateşe koyun

Bu arada, yumurta sarıları, şeker ve kremanın kalanını pürüzsüz olana kadar çırpın

Süt ile hazırlanan karışımı ateşten alın Yarım su bardağından biraz daha fazlasını (125ml) yumurta ile hazırladığınız karışıma katın ve iyice birleşene kadar çırpın Bu karışımı bir kaba koyun ve ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın Yine bu karışımı da kaynatmamaya dikkat edin Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün

Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.