Adana Usulü Karakuş Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Karakuş Nasıl YapılırAdana usulü Karakuş nasıl yapılır Malzemeler 1/2 kg irmik 2 bardak süt, l adet yumurta, 1/2 kg ceviz içi, l bardak şeker, l adet limon kabuğu rendesi, yeterince un Şurup için: 6 bardak şeker, 5 bardak su, 1/2 adet limonun suyu Hazırlanışı: Bir gece önceden irmik ılık süt ile ıslatılır Üzerine yağ ve yumurta eklenerek, yoğrulur Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar üzerine un serpilir Hazırlanan hamur 8 eşit parçaya bölünür ve üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir Bezeler tek tek üzerine un serpilerek açılır Açılan yufkaya dövülmüş ceviz içi ve limon rendesi serpilir Tekrar oklavaya sarılarak rulo haline getirilir ve baklava dilimi şeklinde kesilir Diğer taraftan şurup malzemeleri kaynatılarak soğutulur Kesilen karakuşlar bol yağda kızarıncaya kadar pişirilerek şerbetin içine atılır El ile bastırılarak şekeri emmesi sağlanır Bu tatlı yapılırken iki ayrı tava kullanılmalıdır Her kızartmadan sonra yağ süzülmelidir |
|