5 Çayı İçin Lezzetli Bir Tat/ Kuki Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
5 Çayı İçin Lezzetli Bir Tat/ Kuki Tatlı Tarifi5 Çayınız veya sabah atıştırmalarınız için mükemmel bir lezzet Özellikle kocaman bir bardak soğuk süt eşliğinde asla 'Hayır' denilmeyecek bir kurabiye![]() ![]() KUKİ MALZEMELER: Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı esmer şeker 100 Gram tereyağı 1 Yumurta 1 Tatlı kaşığı vanilya tozu Yarım tatlı kaşığı karbonat 175 Gram un 1 Su bardağı parça çikolata Üzeri için damla çikolata HAZIRLANIŞI: Fırını önceden 150 derecede ısıtıp, fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın Şeker ve tereyağını pürüzsüz, krema görüntüsü alana kadar çırpın Karışıma yumurta,vanilya ve karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın Unu da ekledikten ve homojen bir karışım haline geldikten sonra parça çikolataları ekleyip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın![]() Hamurdan küçük parçalar alıp (yarım yemek kaşığı kadar), aralıklarla fırın tepsisine dizip en fazla 15 dk pişirin Rengi hafif kahverengiye dönecek, bu aşamada fırından çıkarın Fırından alınca tel üzerinde soğumaya bırakın Kurabiyeleri hava geçirmez bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|