![]() |
Sakızlı Kayısılı Muhallebi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Kayısılı Muhallebi Tatlı TarifiSakızlı Kayısılı Muhallebi 1 litre süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket damla sakızı, 3 çorba kaşığı pirinç unu, yarım kg ![]() 1 su bardağı süt, 1 su bardağı kayısı nektarı, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı nişasta ![]() Süslemek için: Dövülmüş antep fıstığı ya da ceviz 1 litre sütü tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine çekirdekleri çıkarılmış taze kayısıları dizin ![]() Bir tarafta 1 su bardağı sütü, kayısı nektarını, 1 çorba kaşığı tozşekeri ve 1 çorba kaşığı nişastayı karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin ![]() Piştikten sonra meyvelerin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|