![]() |
Dondurmalı Sundae Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Sundae TarifiDondurmalı sundae tarifi Dondurmalı sundae tarifi sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi, 4 kişi için sundae tarifi Sundae için Malzezeler 1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta) 3/4 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta) 4 adet külah Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta) Yapılışı Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın ![]() Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin ![]() Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin ![]() Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın ![]() VANİLYALI DONDURMA Tarif David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır ![]() Yaklaşık 1 litre dondurma için Malzemeler 250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt 150 gram (3/4 su bardağı) şeker 500 ml (2 su bardağı) krema 1 adet çubuk vanilya 6 adet yumurta sarısı 3/4 çay kaşığı vanilya özütü Yapılışı Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın ![]() Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın ![]() ![]() Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun ![]() ![]() Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın ![]() ![]() Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su dolu bir kabın içinde iyice soğuyana kadar karıştırın ![]() Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun ![]() Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin ![]() Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin ![]() ÇİKOLATA SOSU Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır ![]() Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için Malzemeler 90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş 1/2 su bardağı su 1/4 su bardağı krema 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz) Yapılışı Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar) ![]() Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır ![]() ![]() SÜSLER Malzemeler 40 gram bitter çikolata 2 adet Haribo Çilex Yapılışı Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin ![]() Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin ![]() Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde kesin ![]() alıntıdır: cafefernando |
![]() |
![]() |
|