Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, baklavası, erişte, usulü, yapılır

Afyon Usulü Erişte Baklavası Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Erişte Baklavası Nasıl Yapılır




Afyon usulü Erişte Baklavası nasıl yapılır



Malzemeler

100 gr tereyağı

400 gr kuyruk yağı

4 adet yufka

500 gr badem

1 tabak kaymak

Şerbeti İçin

4 bardak su

3 bardak şeker

Tarifi

Önce tereyağı ile kuyruk yağı beyazlaşıncaya kadar çarpılır

Baklava tepsisine dökülerek tepsi yağlanır

Yarım kilogram badem içi haşlanarak kabukları çıkarılır ve istenilen şekilde tepsiye sıralanır

Bu arada özel olarak hazırlanan yufka ince ince erişte şeklinde kesilerek bademin üzerine serpiştirilir

Bunun üzerine 1 adet yufka konduktan sonra tekrar erişte serpiştirilir

Eriştenin üzerine kaymak konulur

Onun da üzerine yufka konulur

Böylece hazırlanan tepsi fırına verilerek pişirilir

Bir yandan da şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır

Fırından çıkan tepsiye şerbet hemen dökülür

Bir süre sonra baklava başka bir tepsiye ters çevrilir

Böylece tabana yerleştirilmiş olan bademler üstte gelmiş olur

Kesilerek servis edilir

Saplı, dikdörtgen şeklinde ucu olan demirden yapılmış bir alettir)

Hamurun bir parçası alınır, yuvarlanır

Üzerine un ekilerek yufka şeklinde açılır

Yağ ile haşhaş karıştırılarak yufkanın üzerine sürülür

Yufka dörde katlanır

Hamur kare şeklini alır

Bu bir tepsiye konur

Hamurun diğer parçasından da aynı işlemler uygulanır

Katlanan hamurlar tekrar oklava ile yufka şeklinde açılır (Oklava; hamur açmaya yarayan 1 cm çapında ve 1 m boyunda tahtadan yapılmış yuvarlak bir çubuktur)

Yufka şeklinde açılmış her iki hamur da 10 cm uzunluğunda kare şeklinde parçalara ayrılır

Kıymanın veya ufalanmış peynirin üzerine yumurtalar kırılır

Kaşıkla karıştırılır

Bu malzeme kare şeklindeki parçaların üzerine ikişer yemek kaşığı konur

Karelerin dört ucu pile şeklinde kıvrılarak yuvarlak bir halde bükülür

Bükülen hamurun ortası biraz açık kalır

Bu yüzden bu börek türüne ağzıaçık denmiştir

Yağlanmış tepsiye ağzıaçıklar dizilir

Üzerine yağ ve yoğurt sürülür, susam ekilir

Fırında pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.