![]() |
Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl YapılırAfyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır ![]() Malzemeler 2 su bardağı süt 2 su bardağı soğuk su 1 çay bardağı yoğurt 1 paket eritilmiş margarin 2 su bardağı sıvı yağalabildiği kadar un 1 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler 2 litre su 3 kg ![]() Nohut tanesi kadar limon tuzu Tarifi Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur ![]() Un katılır ![]() Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur ![]() Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır ![]() Açılan yufkalar biraz bekletilir ![]() Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir ![]() Üzerine ceviz ekilir ![]() Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir ![]() Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir ![]() Bir tencereye su ve şeker konur ![]() Limon tuzu katılır ![]() 15 dk şerbet kaynatılır ![]() Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür ![]() |
![]() |
![]() |
|