Tavuklu Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kadayıf Dolması Nasıl YapılırTavuklu Kadayıf Dolması nasıl yapılır Tavuklu Kadayıf Dolması tarifi Malzemeler : 300 gr Tel Kadayıf yarım Tavuk Göğsü 4 Yemek Kaşığı İrmik 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz 2 Su Bardağı Süt ŞERBET MALZEMESİ 3 Su Bardağı Toz Şeker 3 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Suyu Tarif : Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayınHaşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyiniz Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayınız Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarınız Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayınız Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdiriniz Önceden ısıtılmış fırında kızartınız Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakınız Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyiniz Servis tabağına alarak servis yapınız |
|