Cırık: Diğer isimleri ile cırıkta ya da lokmadır Şenpazar ile Devrekani köylerinde yapıldığı gibi pazarlı günlerde şehirde de yapılmaktadır Mayalanmış hamur biraz cıvıltılır Ufak parçalar halinde kızgın yağa atılır Ya da avuca alman hamur sıkılarak baş işaret parmağı arasından çıkan hamur yağa batırılmış kaşıkla alınarak yağa bırakılır Pembeleş inceye kadar kızartılıp çıkarılarak ağdaya atılır Hazırlanan hamura yumurta da kırılabilir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.