Havuç Helvası (8 Kişilik) Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Helvası (8 Kişilik) Tatlı TarifiMalzemeler 1 çorba kaşığı margarin 1,5 kg havuç 3 su bardagı süt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı pekmez 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık 1 çay bardagı süt Yemeğin Tarifi Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin![]() Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun![]() Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun ![]() |
|
|
|