![]() |
Şeftali Soslu Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali Soslu Revani TarifiŞeftali Soslu Revani Malzemeler: 5 adet yumurta, 100 gr Zeytinyağı, 100 gr süt 100 gr ciğ krema, 100 gr badem tozu, 150 gr toz seker 150 gr un, 200 gr İrmik, 1 çay kaşiği vanilya, 1 paket kabartma tozu Şeftali sosu için: 2 adet şeftali, 1 tatlı kaşığı bal, 3 tatlı kaşığı agave şurup, 1 çay bardağı su (175 derecede 45 dakika pişirilecek) Yapılışı: Fırınınızın ayarını 175 dereceye getirerek açın ![]() ![]() 5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr zeytinyağ ekleyerek mixerle 3-dakika iyice çırpın ![]() ![]() Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt daha sonra çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek iyice karıştırın Daha sonra bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyin ![]() ![]() ![]() En son 150 gr ![]() ![]() ![]() Bu tarifte herhangi bir kati yağ kullanmıyoruz bu sebeple herhangi bir yapışma ihtimalini ortadan kaldırmak için kağıt yararlı olacaktır ![]() Revaninize geleneksel tatdan biraz daha hafiflik ve farklılık kazandırmak istiyorsanız şeftali sosu ile ıslatabilirsiniz ![]() ![]() Şeftali Sosu Yapılışı: 2 adet şeftaliyi soyup minik minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun ![]() ![]() ![]() Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dokun ve bir kürdanla revanin üzerinde gelişi güzel delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasına dikkat edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|