![]() |
Şekerpare Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekerpare Tatlı Tarifi![]() Kullanılan malzemeler : Süre N/A Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 30 tane şekerpare için: 1 paket margarin, oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu üzerlerine:[*]fındık içiTarifin HazırlanışıŞekerparelerin hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin ![]() ![]() Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin ![]() ![]() ![]() Şerbetin hazırlanması: 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın ![]() ![]() Ateşten alıp ılıtın ![]() Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şekerpare Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekerpare Tatlı TarifiŞekerpare 3 yumurta 2/3 su bardağı sıvıyağ 2/3 su bardağı pudra şekeri 1 Su bardağı ince dövülmüş fındık/fıstık 1 paket kabartma tozu alabildiği kadar un Şerbet İçin; 5 Su bardağı şeker 6 Su bardağı su Limon suyu Hamur için olan malzemeleri 1 yumurtanın sarısını ayırarak yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|