![]() |
Şaraplı Armut Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şaraplı Armut Tatlısı TarifiŞaraplı Armut Tatlısı Tarifi Malzemeler 4 Adet yumurta 1 Su bardağı portakal suyu 1 Su bardağı kırmızı şarap 1 Su bardağı su 8 Adet sakarin 10 Adet dövülmüş kakule tohumu Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyun ![]() Isıya dayanıklı bir kaba dizin ![]() Tüm malzemeyi karıştırıp, armutların üzerine dökün ![]() 5 Dakika ocakta kaynatın ![]() Üzerini alimünyum folyo ile kapatın ![]() 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin ![]() Armutları fırından alıp tabağa koyun ![]() Üzerine sosundan ilave edip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|