|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fıstıklı, kurabiye, kurabiyekahveli, tarifi, tatlı |
Kurabiye-Kahveli, Fıstıklı Kurabiye Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiye-Kahveli, Fıstıklı Kurabiye Tatlı TarifiKurabiye-Kahveli, Fıstıklı Kurabiye MALZEMELER 125 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 2 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı neskafe 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı süt 4-5 yemek kaşığı kıyılmış şam fıstığı Aldığı kadar un HAZIRLANIŞI Önce neskafeyi süt içinde ezelim Bir taraftan da yumurta beyazını ve sarısını ayıralım Yoğurma kabına yumurta sarılarını, yumuşamış margarini, kabartma tozunu ve pudra şekirini koyup, elimizle karıştıralım Üzerine neskafeli sütü ilave edelim Aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayalım sonra da çırpılmış yumurta beyazına ve kıyılmış fıstığa bulayalım Yağlanmış fırın tepsisine dizip, 175 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirelim Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyelim ve servise sunalım![]() |
|
Kurabiye-Kahveli, Fıstıklı Kurabiye Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiye-Kahveli, Fıstıklı Kurabiye Tatlı TarifiARMUTLU KAYISI MARMELATI Malzemeler 1 kg kayısı 4 adet sulu armut 2 kg şeker 1 adet limon ARMUTLU KAYISI MARMELATI TARİFİ Kayısının çekirdeklerini çıkarıp, blenderden geçiriniz Armutları soyup, çekirdekleri çıkarın, blenderden geçirin Meyva püreleri bir tencereye koyunuz Üzerine şeker ilave edip ve karıştırın Tencerenin kapağı kapatın, 2 saat dinlendiriniz Sonra orta ateşe yerleştirin Kaynama noktasına geldikten sonra ateşi kısıp, yarım saat daha kaynatınız Limon suyu ekleyip, 10 dakika daha kaynatınız Ateşten aldıktan sonra tencerede soğutulup kavonozlara doldurun |
|
|
|