Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, pirinç, tarifi, tatlı, tatlısı

Jöleli Pirinç Tatlısı Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Pirinç Tatlısı Tatlı Tarifi




Malzemeler

2 fincan pirinç
3 çay bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 çay bardağı kuru üzüm
6 yaprak jelatin
200 gr çilek
1 paket vanilya
5 yumurta sarısı

Yapılışı
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra bol suda 20-25 dakika haşlayıp süzün Sütü çelik bir kapta ısıtın Yumurta sarısına 200 gr (iki çay bardağı) şeker ve vanilya koyup çırpma teliyle biraz karıştırarak beyazlaştırın Sıcak süte soğuk sudan geçirilmiş jelatin yapraklarını ekleyin ve erimelerini sağlayın Yumurta sarılarının gevşemesi için sütün yarısını yumurta sarılarının üzerine dökerek karıştırıp tekrar sıcak sütün içine dökün Sosu tahta spatulayla durmadan karıştırarak çorba kıvamında pişirin Kesilmemesi için altına hemen soğuk su koyarak biraz soğumasını sağlayın Üzümleri temizledikten sonra bol suda bir taşım kaynatıp süzün Jöleli supangle, pirinç ve üzümü birleştirerek karıştırın
Sos için, çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün ve içine 100 gr (bir çay bardağı) şeker ekleyip mikserden geçirerek püre haline getirin Tatlının kalıptan kolay çıkması için, kalıbı sıcak suya batırın Servis tabağında biraz üzerine ve biraz da kenarlarına çilekli sos dökün Porsiyonlara kestikten sonra servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla

Jöleli Pirinç Tatlısı Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Pirinç Tatlısı Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.