Aşure Tarifi Ve Yapımı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure Tarifi Ve Yapımı Tatlı Tarifiaşure tarifi ve yapımı Malzeme - 15 bardak su - 1/2 bardak nohut - 1/2 bardak kuru fasulye - 3 çorba kaşığı kuru üzüm - 3 çorba kaşığı çam fıstığı - 3 bardak şeker - 3 incir - 6 kayısı Hazırlanışı <!-- Tarif Baslangic -->Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın ![]() Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin ![]() Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin![]() Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın![]() Servis kaselerine bölün Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin![]() NOT: Aşuredeki buğdayın 5 saat ve iyice ezik şekilde pişirilmesinin nedeni; buğdayın içindeki nişastanın ortaya çıkması ve jölemsi yapının oluşması içindir Aksi takdirde yapı istenilen kıvamda olmadığı için arzu edilmeyen buğday kokusu açığa çıkacaktır Afiyet olsun aşure tarifi,aşure yapımı, aşure günü |
|
Aşure Tarifi Ve Yapımı Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure Tarifi Ve Yapımı Tatlı Tarifiaşurenin kokusuna dahi katlanamaıyorum hiç mi hiç sevmiyorum !!! afiyet olsun sevenlerE |
|
|
|