![]() |
Elmalı Turta Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Turta Nasıl YapılırElmalı Turta Nasıl Yapılır ![]() Hamuru için 200-250gr margarin 1 yumurta 1 tatlı kaşığı yogurt 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un (genelde 2 su bardağına denk geliyor) İç Malzemesi için; 3-4 elma 1 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı şeker (elmaların büyüklügüne ve istege göre değişebilir) ceviz içi Yapılışı: önce elmalarımızı rendeleyip şekerimizle birlikte ocağa koyuyoruz ![]() ![]() ![]() iç malzememiz bir tarafta soguyadururken kolları sıvayıp hamur yapımına başlıyoruz ![]() oda sıcaklıgında yumuşamış margarinimizi,yumurta, şeker, yogurt, un ve üzerine de kabartma tozunu döktükten sonra yogurmaya başlıyoruz ![]() ![]() ısıya dayanıklı yuvarlak borcamımızı yağlayıp hamurumuzu her tarafa eşit olarak yayıyoruz ![]() ![]() ![]() hamurdan ayırdıgımız parçayı, elimizde uzatarak ince şeritler halinde kafes şekli veriyoruz ve en üste sıralıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|