Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, cevizli, kek, tarifi, tatlı

Armutlu Ve Cevizli Kek Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Ve Cevizli Kek Tatlı Tarifi




Armutlu ve Cevizli Kek






Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
  • yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:[*]Fırını 175C'ye getirin Derin bir kek kalıbını yağlayın [*]Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin Armutu ve cevizleri karıştırın Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün [*]Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın


Alıntı Yaparak Cevapla

Armutlu Ve Cevizli Kek Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Ve Cevizli Kek Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.