Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyveli, tarifi, tart, usta, ümit

Ümit Usta Meyveli Tart Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ümit Usta Meyveli Tart Tarifi




MEYVELİ TART

Ümit Usta

TART İÇİN:

125 gram un

25 gram patates nişastası

1/2 paket kabartma tozu

4 adet yumurta

100 gram kavrulmuş fındık

200 gram tozşeker

200 gram tereyağ

KREMASI İÇİN:

2 adet yumurta

30 gram un

1 su bardağı süt

1/2 paket vanilya

50 gram tozşeker

ÜZERİ İÇİN:

50 gram tozşeker

1 adet limon

1 salkım çavuş üzümü

2 adet olgun şeftali

2 adet armut

9-10 adet kiraz veya vişne

İlk iş olarak 50 gram tozşekeri bir limonun suyu ile karıştırıperitelim

Ayıkladığımız üzüm, kabuklarını soyup, doğradığımız şeftali, armut ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazlar ile birlikte karıştıralım

24 cm çapında yuvarlak bir kalıbı Teremyağ ile iyice yağlayıp, unlayıp, fazla ununu silkeleyelim

Fındık içini robottan geçirip, toz haline getirelim

Porselen bir kasenin içinde tozşekeri ve yumurta sarılarını çırparak, şekerin erimesini ve hafifçe köpürmesini sağlayalım

Karışım köpürünce karıştırmaya ara vermeden ocakta içinde su kaynayan başka bir tencerenin içine oturtalım

Karışım daha çok kabarıp, ısınınca kaseyi kaynar sudan alıp, içine devamlı karıştırarak, oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını, nişastayla karıştırdığımız unu, fındığı, köpürene kadar çırptığımız yumurta aklarını kaşık kaşık katıp, yedirelim

Hazırladığımız karışımı kalıba döküp, önceden ısıttığımız 175°C'li fırında pişirelim

Krema için süte vanilyayı ilave edip, kaynatalım ve ocaktan indirelim

Porselen bir kasede 50 gram tozşekeri, 2 adet yumurta sarısı ile iyice çırpıp, eritelim

Yumurta köpürünce karıştırmaya ara vermeden azar azar elenmiş unu ilave edelim

Hazırladığımız bu karışımı kaynar süte sicim gibi akıtarak iyice yedirelim

Kaseyi ya hafif bir ateşe ya da içinde su kaynayan bir tencereye oturtup, karıştırarak kremayı pişirelim

Krema kaynamaya başlayıp, kıvama gelince ocaktan indirip, soğumaya bırakalım

Pişen tartı kalıbından çıkarıp, bir servis tabağına alalım

Üzerini hazırladığımız krema ile sıvıyalım

Kremanın üzerine istediğimiz şekilde meyveleri dizip, süsleyerek, ılık veya soğuk olarak servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.