![]() |
Ümit Usta Meyveli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta Meyveli Tart TarifiMEYVELİ TART Ümit Usta TART İÇİN: 125 gram un 25 gram patates nişastası 1/2 paket kabartma tozu 4 adet yumurta 100 gram kavrulmuş fındık 200 gram tozşeker 200 gram tereyağ KREMASI İÇİN: 2 adet yumurta 30 gram un 1 su bardağı süt 1/2 paket vanilya 50 gram tozşeker ÜZERİ İÇİN: 50 gram tozşeker 1 adet limon 1 salkım çavuş üzümü 2 adet olgun şeftali 2 adet armut 9-10 adet kiraz veya vişne İlk iş olarak 50 gram tozşekeri bir limonun suyu ile karıştırıp ![]() ![]() Ayıkladığımız üzüm, kabuklarını soyup, doğradığımız şeftali, armut ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazlar ile birlikte karıştıralım ![]() 24 cm ![]() ![]() Fındık içini robottan geçirip, toz haline getirelim ![]() Porselen bir kasenin içinde tozşekeri ve yumurta sarılarını çırparak, şekerin erimesini ve hafifçe köpürmesini sağlayalım ![]() Karışım köpürünce karıştırmaya ara vermeden ocakta içinde su kaynayan başka bir tencerenin içine oturtalım ![]() Karışım daha çok kabarıp, ısınınca kaseyi kaynar sudan alıp, içine devamlı karıştırarak, oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını, nişastayla karıştırdığımız unu, fındığı, köpürene kadar çırptığımız yumurta aklarını kaşık kaşık katıp, yedirelim ![]() Hazırladığımız karışımı kalıba döküp, önceden ısıttığımız 175°C'li fırında pişirelim ![]() Krema için süte vanilyayı ilave edip, kaynatalım ve ocaktan indirelim ![]() Porselen bir kasede 50 gram tozşekeri, 2 adet yumurta sarısı ile iyice çırpıp, eritelim ![]() Yumurta köpürünce karıştırmaya ara vermeden azar azar elenmiş unu ilave edelim ![]() Hazırladığımız bu karışımı kaynar süte sicim gibi akıtarak iyice yedirelim ![]() Kaseyi ya hafif bir ateşe ya da içinde su kaynayan bir tencereye oturtup, karıştırarak kremayı pişirelim ![]() Krema kaynamaya başlayıp, kıvama gelince ocaktan indirip, soğumaya bırakalım ![]() Pişen tartı kalıbından çıkarıp, bir servis tabağına alalım ![]() Üzerini hazırladığımız krema ile sıvıyalım ![]() Kremanın üzerine istediğimiz şekilde meyveleri dizip, süsleyerek, ılık veya soğuk olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|