Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik) TarifiBalkabaklı Ekmek (6 Kişilik) MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 3 5 Su Bardağı Un1 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Süt 250 gr Balkabağı Tuz HAZIRLANIŞI Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın Kabağı haşlayıp, ezin Malzemeye ilave edin![]() Yoğurarak hamur yapın 1 parmak kalınlığında açın Yuvarlak kalıplarla kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin Üzerine un eleyip servis yapınAşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir ![]() |
|
|
|