Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl YapılırArmut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır Armut reçeli en iyi olarak kokulu orta olgunluktaki armutlardan yapılır Armut reçeli hazırlanırken; 1 kg armut, 1 kg şeker, 500-750 gr su, 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu hesap edilir Armutlar iyice yıkanır, kabukları soyulur, 4 veya 6 ya bölünerek dilimlenir Çekirdek evleri çıkarılır 1 kg armut için 600 gram yani 3 bardak su kaynatılır Temizlenen armutlar kepçe ile çıkarılır, haşlama suyu ölçülür veya tartılır 750 gr veya 3 5 bardak suya 1 kg şeker ilave edilerek kaynatılıp şurup yapılır Armutlar bu şurup içine konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu konur 1-2 dakika kaynatılarak ocaktan indirilir ve sıcak temiz kuru kaplara doldurulur![]() |
|
|
|