Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kıvrım, tarifi, tatlı

Kıvrım Böreği Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıvrım Böreği Tatlı Tarifi




Kıvrım Böreği (6 Kişilik)

Malzemeler
4 Kahve Fincanı Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Ilık Su

İç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
15 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz

Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Biraz Kırmızı Biber

Yemeğin Tarifi

Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın 1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın İnce ince kıyın
Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın

Hamuru ince bir yufka halinde açın Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın Peyniri ezip üzerine serpin Yufkayı rulo yaparak sarın Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın
Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak haşlayıp çıkarın Peçeteyi alın Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin
Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Kıvrım Böreği Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıvrım Böreği Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.