Kıvrım Böreği Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıvrım Böreği Tatlı TarifiKıvrım Böreği (6 Kişilik) Malzemeler 4 Kahve Fincanı Un 2 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Ilık Su İç Malzemesi: 500 gr Ispanak Yaprağı 1 Küçük Soğan 1 5 Çorba Kaşığı Margarin1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz Üzeri İçin 2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin 1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi Biraz Kırmızı Biber Yemeğin Tarifi Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın 1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın İnce ince kıyın![]() Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın![]() Hamuru ince bir yufka halinde açın Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın Peyniri ezip üzerine serpin Yufkayı rulo yaparak sarın Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın![]() Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak haşlayıp çıkarın Peçeteyi alın Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin![]() Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
Kıvrım Böreği Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıvrım Böreği Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
|
|
|