Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çok, edilen, kemal, paşa, ramazanda, tatlı, tatlısı, tercih

Ramazanda En Çok Tercih Edilen Tatlı Kemal Paşa Tatlısı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazanda En Çok Tercih Edilen Tatlı Kemal Paşa Tatlısı




Ramazanda en çok tercih edilen tatlı Kemal Paşa Tatlısı



Malzemeler

2 su bardağı toz

şeker

2 su bardağı su

2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için:

Yaklaşık 2 su bardğı un,

yarım tatlı kasığı karbonat,

2 Adet yumurta,

5 yemek kaşığı margarin,

5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir

Tarif

2 bardak suyu, şekeri ve unu tencereye koyarak 2-3 dakika kaynatın Kaynadıktan sonra içine 2 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyerek biraz daha kaynatıp altını söndürün Unu geniş bir tepsiye eleyin 2 yemek kaşığı un ayırıp kalan unun ortasını açarak yumurtayı kırın ve karbonat ekleyin Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarini koyarak tuzsuz peyniri rendeleyin 3-4 dakika yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Fırın tepsisini 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın Hamuru 18 parçaya bölün Her parçayı ayrılan undan kullanarak elinizde yuvarlayın ve yaptığınız hamur toplarını aralıklarla tepsiye dizin Önceden ısıtılmış orta derecedeki fırında, pembeleşene kadar yaklasik 20 dakika pişirin Fırından çıkan hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklasık 15 dakika kaynatın Kevgirle serbetten alıp soğuyunca üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın

Hikâyesi

Tatlının ilk nasıl oluştuğuna ilişkin çeşitli rivayetler vardır, bunlar; göçmenler tarafından ilçeye getirilmiş olduğu ve makineler olmadığı için elle ve az sayıda üretilen bu tatlının sadece ilçede yapıldığı şeklindedir ve tatlı 1970’lerden sonra Bursa ve çevresinde yaygınlaşmıştır Bir başka rivayette; Yeniceli denilen lokantası ile meşhur olan birinin höşmerim tatlısından dönüştürdüğü rivayetine dayanmaktadır Bir başka rivayette; Kurtuluş Savaşı’ndan önceki yıllarda Rumlar ilçede tatlılar yapmaktaymış, bu tatlılardan birini Dondurmacı Ahmet adlı bir Türk ustanın öğrenmesiyle tatlı ilçede yapılmaya başlanmış ve ilk yapanın da bu kişi olduğu söylenegelmiştir 1976 yılına kadar İzmir-İstanbul yolu ilçeden geçmekteydi ve burada mola veren araçlar bu tatlılardan alarak gittikleri yerlere götürmekteydiler Tatlının adı peynir tatlısı olarak anılırken daha sonraları yörenin adı ile anılmaya başlamıştır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.