Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuğu, portakal, reçeli, yapılır

Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır




Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır

Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi reçel yapılır

Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken;

5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)

1 kg şeker,

500 gram su,

1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, ince kısmı ile hafif

olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg şeker ve yarım kg su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır

Not: Pişirme 1 gün yapılır, 2 gün tamamlanırsa daha güzel olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.