Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadaşlık, güvenli, internette

İnternette Güvenli Arkadaşlık

Eski 02-24-2007   #1
Ergenekon

İnternette Güvenli Arkadaşlık

İnternet`te güvenli arkadaşlık

Her gün gazetelerde bir takım kötü başlıklar okuyoruz "İnternet`te şu oldu, bu oldu" şeklinde Aslında küçük bir ayrıntıyı unutmuyor muyuz?

İnternet`teki insanlar kim?

Bunlar sokakta gördüğümüz kişilerden farklı değil İnternet`ten tanıştığınız biriyle buluşmanın, barda tanıştığınız biriyle hiç bir farkı yok

Gerçek hayatta olduğu gibi İnternet`te de kötü niyetli kişiler olabilir Bunun için buluşmada kendi güvenliğinizi sağlamak herkesten evvel sizin sorumluluğunuzdur

İnternet`te güvenliğiniz için diğer insanlarla iletişim kurarken ve buluşmada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:
- Karşınızdaki kişiye gerçek adınızı soyadınızı hemen vermeyin

- Henüz buluşmadığınız arkadaşınıza adresinizi, telefon numaranızı vermeyin

- İlk buluşma için ev gibi tenha bir yer yerine kalabalık bir yer seçin, mümkünse yanınızda başkalarının da olmasını sağlayın

- İlk buluşmaya giderken nereye gittiğiniz hakkında yakın çevrenizden birine ayrıntılı bilgi verin

- Karşınızdakini yeterince tanıdığınızdan emin olmadan ona özel bilgi, para ya da örneğin, "kafenin kapısının önünde konuşması" için cep telefonunuzu vermeyin

Bu ve bunun gibi ayrıntılara dikkat ettiğinizde neden başınıza "sanal" bir şey gelsin ki?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-24-2007   #2
virüs

Tabi internette olaylar çok gerçek mesela adamın biri internette adam yemek için ilan vermişti biri ciddiye almış ve gerçekten adamı yemişti:)))
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-24-2007   #3
Şengül Şirin

internet bahane insanlarımıza bişe olduhep kötüye gidiyoruzyalan dolan aldatma vs ne oldu bu insallığa çok üzülüyorum çok
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-25-2007   #4
tatia27

bencede internet olayı amacını aşmış durumda yazıdaki konu güzel bencede önemli şeyler ama bnm nette kazandıgım çok ii bi arkadaşlıgım var o sizin yapınız ve karşının size yaklaşımı ile ilgili bi durum bence

ama dikkat edin arkadaşlar milyonlar elinizin altında diye kendinizi kaybetmeyin olay amacını aşmasın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #5
mate

Dikkat edildiği sürece problem olmayacağı kanaatindeyim sonuçta hepimiz kendimizce iyi insanlarız
bende çok iyi insanlar tanıdığıma eminim internet aracılığıyla örneğin
puslu, şengül, tatia ,yosun ve şuan sayamadım birçok kişi hepsi çok iyi insanlarlar ne diye bir problem yaşayayım ki

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #6
RaHaTSiZ

~~ o Zaman herKes ßenden uZAk durSun ~~ :evil2:
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #7
asyaland

bencede nette dikkatli olunmalı herkes aynıdır diye birsey denilmez ama bu önemli
uzak durulması gerekenler var durulmaması gerekenler var tatianın dediği gibi karsılıklı güvende cok önemli

Eski 05-17-2007   #8
İSİMSİZ KARANLIK

Alıntı:
RaHaTSiZ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
~~ o Zaman herKes ßenden uZAk durSun ~~ :evil2:
Kötü adam :spiteful: :spiteful: :spiteful:

Aynı şekilde ben de internette çok iyi insanlarla tanıştım Bu insanlar bir çatı altında toplanmış, evlerine de forumsinsi diyorlar :)

Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler Ergenekon

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #9
Şengül Şirin

arkadaşlar ben sizi internette tanıştığım kişiler olarak görmüyorumkihepinizi ayrı ayrı tanıyorsiteye girince bakıyorum mate puslu gelmişmiergenekon bugün hangi duayı yazmışrahatsız isimsiz karanlık yine neler yazmış90 burcu bu aralar fazla takıldı öss yaklaşıyovirüssuskun gelmişmiismini yazmadıklarım alınmasın hepinizi seviyorumbiz forum sinsi ailesiyiz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #10
Ergenekon

teşekkürler, sizinle aynı görüşte zaten tüm üyeler, doğru seçim yaptıkları için sizleri tanıdıkları için mutlular muhakkak
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #11
Şengül Şirin

teşekkür ederim
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #12
RaHaTSiZ

~~ Yaa yazmakta zorLanıyorum şuan inanın kötü ßir haßer aLdım arkadaşım öldürülmüş forumsinsiyi hepimiz iyi ßiliyoruz söyleyin sanalda tanıştıınız insanlar dışardaki insanlardan ne kadar tehlikeli şimdi !!~~
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #13
puslu

Malesef günümüzde Eskiden olduğu gibi konukomşu ilişkileri yok ve cidden bunun eksikliğini yaşıyoruz dediğiniz gibi internet ortamı tehlikeli ama bu kadar tehlike içinde hep bereber izole bir ortam yarattığımıza inanıyorum tüm üyelerimiz ile büyüğü küçüğü herkes belli sevgi ve saygı çerçevesindebende her girdiğimde şengül hanımın dediği gibi gözüm hergün giren üyeleri arıyor görmeyince merak oluyor Gerçekten büyük ve güzel bir aile olduğumuza inanıyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #14
İSİMSİZ KARANLIK

Alıntı:
RaHaTSiZ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
~~ Yaa yazmakta zorLanıyorum şuan inanın kötü ßir haßer aLdım arkadaşım öldürülmüş forumsinsiyi hepimiz iyi ßiliyoruz söyleyin sanalda tanıştıınız insanlar dışardaki insanlardan ne kadar tehlikeli şimdi !!~~
Kaybına çok üzüldüm dostum, başın sağolsun İnsanlar her zaman tehlikelidir, doğanın en vahşi, en barbar yaratıklarıdır Ve sanal alemde daha cüretkâr, daha cesur, daha vurdumduymaz davranıyorlar

Lütfen kendinize dikkat edin, sizler gibi altın değerindeki insanlardan çok bulunmadığını fark etmişsinizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-17-2007   #15
mate

tabi ki biz forumumuzda kaliteli insanları barındırdığımız için birbirimize güven konusunda problem yaşamıyoruz ama genel olarak internet alemi denilen ortamın pek te güvenilir olmadığını söylemek gerek özellikle küçük yaştaki çocukların aileleri gözetimin de olmaları gerekiyor

Konu gerçekten güzel dikkat edilmesi gereken bir husus teşekkürler ergenekon

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com