![]() |
Dans Çeşitleri, Dans İsimleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dans Çeşitleri, Dans İsimleriDans çeşitleri, dans isimleri ValsResmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vals kısa sürede Johann Strauss'un müziğinin etkisiyle Viyana'da ve 1812 yılından itibaren de İngiltere'de geniş kitlelere ulaşmış, aristokrasinin beğenisini kazanarak baloların vazgeçilmez eğlencesi olmuştur ![]() ![]() ![]() TangoTango, Buones Aires, Arjantin ve Montevideo, Uruguay kökenli bir dans ve müzik türüdür ![]() Tango ile insan kendi vurgusunu, kendi sesini, kendi ritmini yansıtırken, karşısındakine ait olanı dinleme şansını bulur ![]() Tango mükemmel bir dil ve öğrenen herkese, sunduğu sonsuz seçeneklerle, eşsiz bir iletişim sağlar ![]() Tango, kendiliğinden ve yapanın yarattığı bir danstır ![]() ![]() ![]() ![]() Farklılıklara, seçimlere, olasılıklara yer bırakmayan büyük kent yaşamında tutsak olmuş, kendisine, en temel, en yerleşik rolüne, cinsel kimliğine dahi yabancılaşmış günümüz insanının isyanıdır tango… Öyleyse tango, dans etme yeteneğine sahip olanların değil, herkesin dansıdır ![]() Tango seyredenin değil, yapanın dansıdır ![]() ÇarlistonÇarliston, 1920'lerde son derece yaygın olan ve sık sık yeniden canlanan caz dansıdır ![]() ![]() ![]() 1903 kayıtlarında adına rastlanan Çarliston, ABD'nin bütün güney eyaletlerinde bilinen, özellikle de Güney Carolina'da bulunan, Charleston şehri ile özdeşleştirilen, Afro-Amerikanlar'a özgü bir halk dansıdır ![]() Cha ChaKüba familyası danslarının diğer bir üyesi olan Cha Cha, aynı zamanda sosyal Latin-Amerikan danslarının en popüler olanıdır ![]() ![]() ![]() Cha Cha dansı, müziğinin de olduğu gibi; canlı, göz alıcı, alaycıdır ve coşkun ritmiyle dünyadaki tüm dansçıların rağbet edip zevk alacağı türden nadir bir eğlence sunar ![]() SwingSwing, 1920'li yılların sonlarına doğru gelişmeye başlamış ve 40'ların ortalarına kadar da etkisini sürdürmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rock'n RollRock'n Roll dansı 'sallan ve yuvarlan' anlamına uygun olarak yapılan bir dans türüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Break DanceDansın adının break dance olmasının sebebi, hip hop müziğinin temel öğesi olan breakbeat'e uyumlu bir şekilde hareket edilmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MamboMambo, Küba'da daha çok Haitililer'in yaşadığı bölgede ortaya çıkmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SambaSamba müziği ve dansı Brezilya'dan dünyaya yayılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MazurkaMazurka, Mazurya iline özgü bir çeşit Leh halk dansı ve müziğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Twist60'lar öncesi popüler olan, çiftlerin birbirine dokunmasıyla ünlü 'touch' adlı dans şekli, 60'ların başından itibaren yerini büyüklerin nefret ettiği, gençlerin ise çok sevdiği, dans mı yoksa jimnastik mi tartışması yaratan 'twist' e bırakmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dans Çeşitleri, Dans İsimleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dans Çeşitleri, Dans İsimleriOryantalDoğa olaylarını beden hareketleriyle sembolize etmeye çalışan insan; göbeğini, kalçasını ve belini kullanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanı dünyaya getiren kadındı; bu nedenle bunu anlatanlar da kadınlar oldu ![]() ![]() Selçuklular döneminde Anadolu da oryantal dans türüyle tanıştı ![]() ![]() Salsa Salsa, genellikle Karayipler kökenli olduğu varsayılan bir müzik ve oynama çeşididir ![]() ![]() Birkaç müzik türünün karışımından oluşmuş olan Salsa, sık sık da Küba kökenli değişik müzik türlerini tanımlamak için de kullanılır ![]() ![]() Salsanın kökeni konusunda değişik görüşler vardır ![]() ![]() ![]() MerengueMerengue, Dominik Cumhuriyeti'nin yerel dansı olmakla beraber, komşu ülke Haiti'nin de etkisinde kalmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Orijinal olarak Merengue, çiftler halinde değil, bir çember halinde yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() BachataBachata, Dominik kökenli müzik ve dansın adıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RumbaRumba'nın yavaş, kalp atışını andıran ritmi ve romantik müziği, onun sonsuz ve evrensel çekiciliğinin ana etkenidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BaleBale dans, mimik, müzik ve dekor sanatlarının ileri standartta birleştirilerek kullanıldığı bir tiyatro gösterisi olarak tanımlanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak belirtilmesi gerekir ki; eğitimi ve süreci ne kadar uzun ve zorlu olursa olsun duyguların, estetiğin ve tutkuların düşsel bir dışavurumudur bale ![]() FlamenkoFlamenko, Güney İspanya'nın Endülüs bölgesine özgü ama bu bölgeyle sınırlı kalmamış bir müzik ve dans türüdür ![]() Bizler belki de, asırlardır süregelen bu gizemli müzik ve dansın içinde barındırdığı hüznün güzelliğine, içinde bulunduğu hüznü terk etmek istemeyen insanların halini anlatan ve flamenko sanatına ilham veren bu ruhani güce (İspanyolca karşılığı Duende'dir) kapılıyoruz ve flamenko sanatından bu kadar çok etkileniyoruz ![]() Flamenko'nun özü şarkıdır ![]() ![]() Paso Doble'Paso Doble' terimi dansın kültürünü pek de çağrıştırmayarak 'iki adım' anlamına gelir ![]() ![]() ![]() ![]() SirtakiGünümüz Yunan kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen Sirtaki Dansı, Bizans döneminde İstanbul'da oynanan Hasapiko Argo dansından doğmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dans Çeşitleri, Dans İsimleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Dans Çeşitleri, Dans İsimleriben dans öğrenmek istiyorum ama nasıl öğreneceğimi bilmiyorum ve zayıflamak için danslardan öğrenmek istiyorum ben aslında bu konudan sizden yardım istiyorum |
![]() |
![]() |
|