![]() |
Terbiyeli Izgara Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Terbiyeli Izgara EtTerbiyeli Izgara Et Malzemeler, 500 gram dana eti 2 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz ve kekik Hazırlanışı, Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın ![]() Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın ![]() Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin ![]() Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin ![]() Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin ![]() Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin ![]() Afiyet olsun Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|