![]() |
Sevmeye çalışmak Yetmiyor; Sevmek Gerekiyor! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sevmeye çalışmak Yetmiyor; Sevmek Gerekiyor!"Bitti mi yani?" diye sordu genç adam ![]() Genç kadın güçlükle gülümseyerek cevapladı: "Galiba aslında ![]() ![]() ![]() İlişkilerinin başlamasından bu yana bir yıldan fazla zaman geçmişti ![]() Yaz aşkı gibiydi ilk başta! Sonra üç mevsim geldi geçti ![]() Önce özlemle dolu sonbahar ![]() ![]() ![]() Ardından soğuk ve karanlık bir kış ![]() ![]() ![]() Derken aşk oyunlarıyla aldatan bahar ![]() ![]() ![]() Ve tekrar yaz ![]() ![]() ![]() Artık oyunlar bitmiş, ilişki tükenmiş, ayrılık vakti gelip çatmıştı ![]() "Beni sevdiğini sanıyordum" dedi genç adam öfkesini zorlukla tutarak ![]() "Doğrusu şu ki" dedi genç kadın cesaretini toplayarak; "seni sevmeye çalışıyordum!" "Kötülük bu! Acımasızsın" dedi genç adam ![]() "Hayır" dedi genç kadın; "bütün bunlar içimizdeki iyilikten aslında ![]() ![]() ![]() *** "Çok değiştin" dedi orta yaşlı kadın ![]() "Hangi anlamda?" dedi orta yaşlı adam ![]() "Böyle çarçabuk sinirlenmezdin bir kere ![]() ![]() ![]() "Doğru!" dedi adam, neredeyse utanır gibi ![]() Kadın sürdürdü konuşmasını ![]() ![]() ![]() "Bir ara ne çok kapris yapmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün ciddiyetiyle ve kuşku uyandırmaz biçimde "Hayır!" cevabını verdi adam ![]() "Peki ne? Sevmiyor musun beni?" Mırıldandı o zaman adam: "Sevmek istiyorum!" Kısa ama korkunç bir sessizliğin ardından tamamladı sözünü: "Seni seviyor muyum? Artık emin değilim ![]() Emin olduğum tek şey ne, biliyor musun? Durup dinlenmeden seni sevmeye çalıştım ve yorgun düştüm ![]() *** İlişkiler dünyasından iki "ayrılık anı"na göz atmanızı istedim ![]() Binlerce benzeri arasından çekip çıkardığım iki ayrılık ve fark ediş tablosu ![]() ![]() ![]() Neden mi? Bir gerçekle yüzleşmeye başlangıç olsun diye ![]() ![]() ![]() "Sevgi emektir" demeyi çok severiz ![]() Tamam, emek olsun sevmek! Ama ne için? Geriye döndüğünüzde bir arpa boyu yol aldığınızı görmek için mi? Yalandan kıskançlık krizleri geçirmek; öpüşüp koklaşmaların örtemediği uzun kayıtsızlık dönemleri yaşamak için mi? Sırf başkalarının gözünde "birbirine yakışan çift" olmak üzere kişiliğinizi yakışıksızca oracıkta boğazlamak için mi bunca emek? Gerçek şu ki ![]() ![]() ![]() İnsan elbette sevmek ister, bunun için çabalar da ![]() ![]() ![]() Yoksa şu dünyaya nasıl katlanılır? Ama sevmek başkadır! Sevmek, bir "iş" değil, "gönül işi"dir ![]() Haşmet Babaoğlu / Sabah
![]() |
|