|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ile, miyemek, pişirilir, sızma, tarifleri, yemek, zeytinyağı |
![]() |
Sızma Zeytinyağı İle Yemek Pişirilir Mi-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sızma Zeytinyağı İle Yemek Pişirilir Mi-Yemek Tarifleri![]() Sızma zeytinyağını ısıtmanın iyi olup olmadığını değerlendirirken göz önüne alınacak ana noktalardan birisi yağın duman çıkarma noktasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duman çıkarma noktasıZeytinyağının duman çıkarma noktasından bahsetmeden önce bazı terimleri açıklığa kavuşturmakta fayda var: Sızma: Zeytinlerin ilk kez sıkılmasından elde edilir (en ince lezzete sahiptir) Rafine: Zeytinin ham yağının rafine dilerek oluşturulduğu yağdır Riviera: Rafine ve sızmanın karışımıdır yemeklerde kullanım için daha uygundur ![]() Çeşitli firmalar zeytinyağı ürünleri için farklı duman çıkarma noktaları belirttiğinden dolayı zeytinyağı için kesin bir nokta belirlemek zordur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prensipte organik, rafine edilmemiş, soğuk-sıkılmış sızma zeytinyağının en düşük duman çıkarma noktasına sahip olması gerekir ![]() ![]() En iyisi, yemek piştikten sonra zeytinyağını ekleyerek harika lezzetinin ve besinsel değerinin tadına varmaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|