![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriSU BÖREĞİ MALZEMELER: 5 Ad ![]() YAPILIŞI: Yumurta su ve tuz elle çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriYOĞURT ÇORBASI MALZEMELER: , Tereyağı, 150 gr ![]() YAPILIŞI: 8 kişilik tencereye, et suyunu ezdiğiniz yoğurduda katın hiç durmadan karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriETLİ TOPALAK MALZEMESİ: 1 kg yağsız dana kıyması, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 ad ![]() ![]() YAPILIŞI: Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriSAÇ BÖREĞİ MALZEMELER: Yeteri kadar un, Tereyağı, Peynir, Ispanak YAPILIŞI: Yeteri kadar hamur yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriHÖŞMERİM MALZEMELER: 1 kg kaymak, Un, 1 çay bardağı su, Tuz, Pudra şekeri YAPILIŞI: Geniş bir tavaya kaymağı koyarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriBAMYA ÇORBASI MALZEMELER: 250 gr kuşbaşı et, 150 gr kuru bamya, 3 soğan 2 kaşık margarin, 1 limon, tuz, su (et suyu), 1 kaşık salça YAPILIŞI: Kuru bamya limonlu suda hafif haşlanır, süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriUN HELVASI MALZEMELER: Pemkez veya şekerden yapılmış şurup, 2 çay bardağı sıvı yağ, Yeteri miktarda un YAPILIŞI: Pekmez kaynatılarak veya şekerden yapılan şurup kaynatılarak içine yeteri miktarda un konur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriETLİ PİLAV MALZEMELER: Nohut, Et suyu, 500 gr ![]() YAPILIŞI: Pirinç güzelce yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriSAÇ ARASI MALZEME: 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, Alabildiğine un, 1 kg kaymak YAPILIŞI: Kaymak hariç diğer malzemeler yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriKAYGANA TATLISI MALZEMELER: 5 yumurta, 1 kilo süt, Kabartma tozu, Un, tuz YAPILIŞI: Yumurta iyice çırpılacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriDİLBERDUDAĞI BAKLAVASI MALZEMELER: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 kg süt, 1 tatlı kaşığı tuz, ceviz içi, Belli bir ölçüde un YAPILIŞI: ılık sütün içine zeytinyağını, tuzu, yoğurdu, yumurtayı döküp karıştıracak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Konya Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Konya Yemekleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriTANDIR BÖREĞİ MALZEMELER: 4 kg un, 1 kg kıyma, 1 kg peynir, Yarım kg tereyağ, 4 baş soğan, Maydanoz, Kırmızı biber YAPILIŞI: Unu mayalayıp hamur yapacaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriÇERKEZ BÖREĞİ MALZEMELER: Pakmaya, Tuz, Patates, Peynir YAPILIŞI: Hamuruna pakmaya ve tuz katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriPAPARA (4 KİŞİLİK) HAZIRLANIŞI: Ekmekler derin bir tabağa doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konya Yemekleri-Yemek TarifleriZERDE MALZEMESİ: 1Kğ ![]() ![]() YAPILIŞI: Önce pirinç ile su kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|