Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, marengo, tarifiyemek, tarifleri

Biftek Marengo Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Marengo Tarifi-Yemek Tarifleri




MALZEMELER
Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 12 kg
Bitkisel yağ 50 ml
Soğan 150 gr
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Sığır eti suyu 500 ml
Kırmızı şarap 100 ml
Hazır et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmiş mantar 360 gr
Mısır unu 30 gr
Taze krema 100 gr
Amerikan pirinci 500 gr

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 31 gr
Yağ 15 gr
Karbonhidrat 45 gr
= 2050 Kj
490 kcal

HAZIRLANIŞI
Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin Kaynatın ve orta ateşte pişirin Mantarları ilave edin Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın

ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.