![]() |
Aperatifler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aperatifler-Yemek TarifleriIspanakli Dip 8 porsiyon 1 porsiyon: 135 kalori Hazırlama süresi: 45 dk ![]() Fırınlanmış sarımsağın çok farklı bir lezzeti vardır ![]() ![]() Malzemeler: - 1 baş sarmısak - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı - 250 gr ![]() - 1/4 su bardağı yağsız süt - 250 gr ![]() - Doğranmış domates (istenirse) - Acı biber sosu - tuz Yapılışı: - Sarımsağı tanelerine ayırmadan sivri tarafından 1 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Dondurulmuş ıspanağı çözdürüp teflon tavada karıştırarak pişirin ![]() ![]() - Fırınlanmış sarımsakları kabuklarından çıkarıp ıspanakların içine koyun ![]() ![]() ![]() - Püreyi küçük bir sos tavasına alıp hafifçe ısıtın ![]() - Servis tabağına aktarıp üzerine isterseniz küp doğranmış domatesler dökebilirsiniz ![]() ![]() Notlar: - pita ekmeklerini 8 parçe halinde dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Peynirli Dip 4 kase 1 kase: 85 kalori Hazırlama süresi: 15 dk ![]() Malzemeler: - 1 su bardağı taze lor peyniri - 1 adet taze soğan - 2 kaşık yoğurt - 8-10 dal taze maydanoz - 4-5 dal taze dereotu - 1 diş sarmısak - tuz, acıbiber Yapılışı: - Tüm malzemeleri bir kaba koyup blender ile iyice parçalayın ![]() ![]() - Yanında kesilmiş salatalık, havuç yada cipsle servis yapın ![]() - Dilerseniz renkli dolmalık biberleri ortasından ikiye kesip dipi içine koyup servis yapabilirsiniz ![]() Notlar: - Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun ![]() ![]() ![]() Barbunyalı Dip 9 porsiyon 1 porsiyon: 170 kalori Hazırlama süresi: 25 dk ![]() Malzemeler: - 450 gr ![]() - 1/2 su bardağı salsa sosu - 2 ad ![]() - 2 ad ![]() - 1/2 su bardağı süzme yoğurt - 1 diş sarmısak - 1 su bardağı doğranmış domates - 1-2 ad ![]() - 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri - tuz Yapılışı: - Kırmızı ve yeşil biberleri ocakta yada fırının ızgara bölümünde közleyin ![]() ![]() - Salsa sosu ve haşlanmış barbunyaları blenderde iyice parçalayın ![]() ![]() ![]() ![]() - Sarmısağı ezip süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırın ![]() ![]() - Servis yaparken üzerine küçük küçük kesilmiş domates, yeşil soğan ve peyniri dökün ![]() ![]() Notlar: - Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun ![]() ![]() ![]() Kırmızı Biberli Dip 3 porsiyon 1 porsiyon: 60 kalori Hazırlama süresi: 25 dk ![]() Malzemeler: - 200 gr ![]() - 1 tatlı kaşığı sirke - 1 diş sarmısak - 1/3 su bardağı az yağlı krem peynir (süzme yoğurt ile değiştirebilirsiniz) - 5-6 dal maydanoz - tuz, pul biber Yapılışı: - Biberleri kavanozdan çıkarıp iyice süzün ![]() - Biberleri, sirke, sarmısak, tuz, pul biber ve maydanozlarla birlikte blenderde iyice parçalayın ![]() ![]() ![]() ![]() - Dip kaselerine aktarıp üzerine maydonoz serpin ![]() ![]() Notlar: - Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun ![]() ![]() ![]() Guacamole 8 porsiyon 1 porsiyon: 150 kalori Hazırlama süresi: 15 dk ![]() Diğer meyvelerin aksine avakado da yağ oranı oldukça yüksektir ![]() Malzemeler: - 1 ad ![]() - 1/2 su bardağı yağsız yoğurt - 1 ad ![]() - 1/2 kuru soğan (en küçüklerinden) - 1 yemek kaşığı maydanoz - 1 yemek kaşığı limon suyu - 1 diş sarmısak - 1 orta boy domates - İstenirse kırmızı dolmalık biber - tuz Yapılışı: - Avokadoları soyun ![]() ![]() ![]() - Mutfak robotunda yada blenderde avokado, yoğurt,maydanoz, sivri biber, soğan, limon suyu ve sarmısağı parçalayın ![]() ![]() - Domatesi küp küp doğrayıp karıştırın ![]() ![]() ![]() - Servis yaparken isterseniz üzerine ince ince doğradığınız kırmızı biberleri serpebilirsiniz ![]() - Yanında cips yada kesilmiş sebzelerle servis yapın ![]() Notlar: - Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Baharatlı Popcorn 8 porsiyon 1 porsiyon: 35 kalori Hazırlama süresi: 15 dk ![]() Pişirme süresi: 15 dk ![]() Malzemeler: - 6 su bardağı yağsız patlamış mısır - 2 yemek kaşığı şeker - 2 yemek kaşığı su - 1 çay kaşığı tarçın - 1/2 çay kaşığı muskat - 1/2 çay kaşığı zencefil Yapılışı: - fırın tepsisine aliminyum folyo yayıp üzerine patlamış mısırları dökün ![]() - Bir kasede su, şeker ve baharatları karıştırın ![]() ![]() ![]() - 175 derece ısıtılmış fırında arada bir iki defa karıştırarak 15 dakika pişirin ![]() - Fırından çıkarıp büyük bir kaseye aktarın ![]() ![]() Baharatlı Patates 8 porsiyon 1 porsiyon: 80 kalori Hazırlama süresi: 15 dk ![]() Pişirme süresi: 20 dk ![]() Malzemeler: - 2 tatlı kaşığı zeytinyağı - 2 tatlı kaşığı balsamik sirke - 1 yemek kaşığı rende parmesan - 1 yemek kaşığı galeta unu - 2 ad ![]() - 1 çay kaşığı tuzot - 1/2 çay kaşığı karabiber Yapılışı: - Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik siraaai karıştırın ![]() ![]() - Patatesleri elma dilimi gibi kesin ![]() ![]() - Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün ![]() ![]() - 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk ![]() ![]() ![]() - Patatesler sıcakken servis yapın ![]() Notlar: - İsterseniz yarım su bardağı az yağlı yoğurdun içine küçük bir diş sarmısak ezip, maydanoz ve tuz ekleyerek patateslerle birlikte servis yapabilirsiniz ![]() Kıtır Pizza Margarita 12 dilim 1 dilim: 85 kalori Hazırlama süresi: 30 dk ![]() Pişirme süresi: 20 dk ![]() Malzemeler: Hamur için - 2/3 su bardağı beyaz un - 1 su bardağı tam buğday unu - 1 tatlı kaşığ yaş maya - 1/2 su bardağı ılık su - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Üzeri için: - 3/4 su bardağı küçük doğranmış dil peyniri - 1 yemek kaşığı taze fesleğen ve 1 çay kaşığı kuru fesleğen - 4 adet orta boy domates - 1/2 ad ![]() - 1/2 ad ![]() - 2 yemek kaşığı rende parmesan - tuz Yapılışı: - Orta büyüklükte bir kabın içine 2/3 su bardağı un, yaş maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu arada domatesleri dilimleyin ![]() ![]() ![]() -Fırın tepsisinin büyüklüğünde yağlı kağıt kesip yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Rendelenmiş yada küçük doğranmış dil peynirini hamurun tüm yüzeyine dağıtın ![]() ![]() ![]() - Fırından çıkardıktan sonra taze fesleğenleri dökün ![]() ![]() Badem Kaplı Tavuk 17 adet 1 adet: 55 kalori Hazırlama süresi: 15 dk ![]() Malzemeler: - 400 gr ![]() - 1/2 su bardağı dövülmüş badem - 1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği - 1 yemek kaşığı kuru maydanoz - tuz, sarımsak tozu - 3 yemek kaşığı yağsız süt Yapılışı: - Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin ![]() - Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın ![]() - Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın ![]() ![]() - 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin ![]() ![]() - Yanında süzme yoğurt ile servis yapın ![]() Notlar: - Bu tarifi partilerde yapabileceğiniz gibi daha büyük parçalar halinde kesip ana yemek olarak da pişirebilirsiniz ![]() Brownie 16 dilim 1 porsiyon:105 kalori Hazırlama süresi: 12 dk ![]() Pişirme süresi: 20 dk ![]() Malzemeler: - 4 yemek kaşığı margarin - 2/3 çay fincanı toz şeker - 1/2 çay fincanı soğuk su - 1 tatlı kaşığı vanilya - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu - 1 çay ficanı beyaz un - 4 yemek kaşığı kakao - 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz yada badem (fındık da olabilir) - 2 tatlı kaşığı pudra şekeri Yapılışı: - Orta boy bir sahanda margarini eritin ![]() ![]() ![]() - Başka bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() - 20x40 cm ölçülerinde bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 16 parçaya bölüp servis tabağına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|