|
|
Konu Araçları |
kapama, kocaeliyemek, kuzu, pazılı, tarifleri |
Pazılı Kuzu Kapama (Kocaeli)-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Kuzu Kapama (Kocaeli)-Yemek TarifleriMalzeme: 6 parça kemikli kuzu eti 4-5 sap taze soğan 4 pazı yaprağı 2-3 diş sarımsak 45 gr tereyağı 1 su bardağı su Tuz Yapilisi: 1 Tavada tereyağını eritin Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın 2 Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin Pazı yapraklarını iri iri doğrayın Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın 3 Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|