![]() |
Yufkalı Kirde-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkalı Kirde-Yemek TarifleriYufkalı Kirde-Yemek Tarifleri Malzemeler • 1 kg ![]() • 1 kg ![]() • 1/2 su bardağı tereyağı • 1,5 su bardağı et suyu • Tuz • Karabiber Tarif Kuzu etini üstü kapatacak kadar suda dağılmaya başlayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() Diğer yanda yufkaları orta sıcaklıkta ısıttığınız fırında hafifçe pişirerek kurutun ![]() Kuruttuğunuz yufkaları kuzu etlerini haşladığımız haşlama suyu ile ıslatın ![]() Bir tepsiyi yağlayarak içine et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufkayı yayın ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine ikinci tabaka yufkayı yayın ve yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() En son yufkayı da yağladıktan sonra tepsinin üzerine diğer bir tepsiyi kapatarak tepsileri harlı olmayan bir ocağın üzerine yerleştirin ![]() Arada bir altını kontrol ederek Kirde`nin alt yüzü kızarınca üstte kapak olarak kullandığımız tepsinin yardımı ile yemeği alt-üst edin ![]() Kirde`nizi ateşten almadan evvel üzerine 2 çorba kaşığı et suyu dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|