![]() |
Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri1- yarım kg ![]() ![]() 2- 1 baş sarmısak 3- 3 baş kuru soğan 4- 1 kg domates 5- tuz-karabiber 6- 3-4 tane yeşil sivri biber 7- yarım kğ kuzu kuşbaşı 8- 3 kaşık domates salçası 9- sıvı yağ (1 çay bardağı) 10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek, bamya yaş ise) Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek ![]() Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek ![]() Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak ![]() Bamya sapları kesilir, domatesler küp şeklinde doğranır, soğan ve sarmısak ayıklanıp doğranır ![]() yeşil biberler küp şeklinde doğranır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamya Güveci (Urfa)-Yemek TarifleriBamya Güveci (Urfa)-Yemek Tarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
|