Mantar Salçası-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Salçası-Yemek TarifleriMantar salçası MALZEMELER 4-6 kişilik 1 küçük ince doğranmış soğan ½ su bardağı dinlenmiş mantar 2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 kahve fincanı beyaz şarap 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı soğuk süt HAZIRLANIŞI Küçük bir kapta bir kaşık yağı kızdırın Soğanı ekleyin, 1 dakika karıştıtın sonra biberi ve beyaz şarabı da ekleyin 2-3 dakika kaynatıp ateşten alın Ilıyınca sğuk sütü ve unu ekleyin iyice karıştırın Üzerine kaynar sütü ve tuzu karıştırarak ekleyin, orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra süzün Kalan yağ ile mantarı orta ateşte 3-4 dakika kavurup sosa karıştırın |
|