Etli Kabak Dolması-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kabak Dolması-Yemek TarifleriMalzemeler • 1 kg dolmalık kabak• 300 gr kıyma• 2 adet soğan • 2 çorba kaşığı pirinç • 1 çorba kaşığı terayağ • 1çorba kaşığı domates salçası • 1 demet dereotu ( ince kıyılmış ) • Tuz • Karabiber Tarif Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın ![]() Kıymanın içine soğanları rendeleyin Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin![]() İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin![]() Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin ![]() Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın ![]() ![]() |
|
|
|