Etli Kabak Dolması-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kabak Dolması-Yemek TarifleriMalzemeler • 1 kg dolmalık kabak • 300 gr kıyma • 2 adet soğan • 2 çorba kaşığı pirinç • 1 çorba kaşığı terayağ • 1çorba kaşığı domates salçası • 1 demet dereotu ( ince kıyılmış ) • Tuz • Karabiber Tarif Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın Kıymanın içine soğanları rendeleyin Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın |
|