Etli Kuru Fasulye-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kuru Fasulye-Yemek TarifleriMalzemeler • 500 gr kuşbaşı et • 2 çorba kaşığı terayağ • 2 su bardağı fasulye • 2 adet soğan • 1?2 adet kırmızı ve yeşil siviri biber • 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası Tarif Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve terayağı ilave edin ![]() Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun ![]() Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün ![]() 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye koyun![]() Orta hararetli ateşte et ve fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın![]() Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince, ateşten alın Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|