Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
basma, saça, tarifleri, şanlıurfayemek

Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri




Malzemeler:
4 adet patlıcan
5 adet domates,
yarım kilogram parça et,
3 yemek kaşığı margarin,
yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Et ince ince doğranır Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir Domatesler ikiye ayrılır Et, patlıcan ve domatesler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir Üzerine karabiber, tuz serpilir Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor Patlıcan ve domatesler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine soğan eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor


Alıntı Yaparak Cevapla

Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri




saca basma


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.