![]() |
Lezzetli Harem Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Harem Güveci TarifiLezzetli Harem Güveci Tarifi ![]() Malzemeler • 1 kg dana kuşbaşı et • 1 adet soğan • 1,5 çay bardağı sıvıyağ • 1 çay bardağı sıvıyağ (arpa şehriye için) • 3 adet sivri biber • 3 adet domates ( kabukları soyulmuş ) • 1 su bardağı arpa şehriye • Yeteri miktarda tuz ve karabiber Sos için • 1 ![]() • 2 çorba kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvıyağ • 1 adet yumurta • Çeyrek limon • 100 gram rendelenmiş kaşar Sosun Hazırlanışı Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|