|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biberiyeli, budu, kolay, kuzu, sarması, tarifi, tarifler, yeni |
![]() |
Kolay Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi Yeni Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi Yeni TariflerKolay Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi Yeni Tarifler Malzemeler 1 Adet kuzu budu 1 Tatlı kaşığı biberiye 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 Adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Bağlamak için : Pamuk ipliği Sosu için : 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 3 Diş sarmısak 1 Çorba kaşığı salça 1 Kahve fincanı sirke 1 Çay bardağı su Yeterince tuz ve karabiber Hazırlanışı Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın ![]() Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün ![]() Etin üzerine bıçakla çeltikler atın ![]() Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın ![]() İple her yerinden sıkıca bağlayın ![]() Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın ![]() Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın ![]() Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın ![]() Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın ![]() Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ![]() Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun ![]() Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|