![]() |
Yeni Tarifler Kolay Beşamel Soslu Pirzola Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Tarifler Kolay Beşamel Soslu Pirzola TarifiYeni Tarifler Kolay Beşamel Soslu Pirzola Tarifi Malzemeler 12 Adet kuzu pirzola 2 Çorba kaşığı tereyağı 4 Çorba kaşığı un 1 ![]() 2 Adet yumurta 2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 Çorba kaşığı galeta unu Kızartmak için sıvıyağ 2 Adet limon 1 Tutam biberiye 1 Çay kaşığı hindistan cevizi Tuz, karabiber Hazırlanışı Etin yağlı kısımlarını temizleyin ![]() Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin ![]() Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin ![]() Birkaç dakika dinlendirin ![]() Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ![]() Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin ![]() Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin ![]() Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz ![]() Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin ![]() Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın ![]() Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ![]() Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin ![]() Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|