![]() |
Yeni Tarifler Kolay Baharatlı Kuzu Beli Fırın Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Tarifler Kolay Baharatlı Kuzu Beli Fırın TarifiYeni Tarifler Kolay Baharatlı Kuzu Beli Fırın Tarifi Malzemeler 2 Parça bütün kuzu beli Yarım çay kaşığı kekik Kırık tane karabiber, biberiye 2 Diş kıyılmış sarımsak 4 Adet renkli süs biberi 2 Adet patlıcan 250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları Zeytinyağı Tuz Sos için : 2 Litre soğuk su 1 Adet iri kıyılmış havuç 1 Adet iri kıyılmış pırasa 1 Adet orta boy kuru soğan 3 Diş sarımsak Maydanoz kökleri 1 Adet defne yaprağı Tane karabiber Margarin Hazırlanışı eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın ![]() Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin ![]() Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın ![]() 180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin ![]() Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın ![]() İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın ![]() Sebzelerin rengi değişene dek kavurun ![]() Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin ![]() Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın ![]() Ağır ateşte 3 saat kayanatın ![]() Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin ![]() ![]() Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun ![]() Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun ![]() Çatalla ezerek, püre haline getirin ![]() Çok az zeytinyağı ekleyin ![]() Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın ![]() Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin ![]() Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|