Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl YapılırTaze Soğanlı Dana Eti nasıl yapılır? Malzemeler: 200 gram dana eti Yarım demet taze soğan 5-6 diş sarımsak 1 fincan sıvıyağ Pişirmek için sos: 1 tatlı kaşığı istiridye sosu (oyster) 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 tutamcık şeker 1 tutamcık zencefil Birkaç yemek kaşığı tavuk suyu (bulyonla hazırlanmış da kullanılabilir) Marinat: 1 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam karbonat 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tutam tuz Yapılışı: 1 Öncelikle marinat malzemelerini karıştırıp (karbonat ve nişastayı suda eriterek) eti karışımla ovalım Marinatı bir torbaya koyup etleri de onun içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletelim 2 Wog tavaya 1 fincan sıvı yağ koyalım Wogu yüksek ateşte, tavayı devamlı çevirip her yerine ateş gelmesini sağlayarak kullanmak gerekiyor Yağın içine marinatıyla birlikte etleri koyun birkaç dakika pişirin Yağını süzerek etleri alın 3 Aynı tavaya doğranmış yeşil soğan ve sarımsakları koyun Bunları bir-iki dakika pişirip içine tavuk suyu ve etleri ilave edin Azıcık tuz, şeker ve zencefil, birer tatlı kaşığı soya ve istiridye sosu ilave edin Bir taraftan wogu çevirmeyi ihmal etmeyin 4 Etler güzelce pişince servis tabağına alın Afiyet olsun |
|