Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, pişirilir, saray, tarifi, usulü

Enginar Tarifi - Enginar Nasıl Pişirilir - Saray Usulü Enginar

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Tarifi - Enginar Nasıl Pişirilir - Saray Usulü Enginar




Enginar tarifi - enginar nasıl pişirilir - saray usulü enginar

4 Kişilik Malzeme :

4 ad Taze Enginar,
1 çay bardağı Zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı Un,
2 ad Limon suyu,
1 ad Havuç,
2 ad Patates,
8 ad Arpacık Soğan,
1 çay kaşığı Tuz ve Şeker,
5 bardak Su,
1 tutam Dereotu

Tarifi:

Enginarlar 6 cm sapıyla birlikte ayıklanır Havuç ve patatesler parizyen kaşığıyla yuvarlak olarak çıkarılır

Arpacık soğanlar ayıklanıp, enginarların üstüne konur Ayrı bir tencerede un tuz, şeker, yağ, limon suyu ve su karıştırılıp, enginarların üzerine süzdürülür

Üzeri yağlı kağıt ile kaplanıp, kapağı kapatılarak orta ateşte 1,5 saat pişirilir Soğuduktan sonra üzerine bezelye, iç bakla ve dereotu konarak servis edilir

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.