![]() |
Adıyaman Usulü Tava Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adıyaman Usulü Tava Nasıl YapılırAdıyaman usulü tava nasıl yapılır ![]() Adıyaman Tavası Adıyaman Tavası Malzemeler 1 ![]() ![]() 250 gr ![]() 5 kg ![]() 1 ![]() ![]() 250 gr ![]() 100 gr ![]() Yeteri kadar tuz Tarifi Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır ![]() Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir ![]() Piştikten sonra servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|